2013. november 17., vasárnap

A Bécsi Állatkertben



Látogatás a Bécsi Állatkertben  


Október 23-ára osztályfőnökünk, Sebestyén tanárnő kirándulást szervezett az érdeklődő diákoknak, hogy megnézhessék a Bécsi Állatkert lakóit. Az iskola elől indultunk 9 óra körül 15 fővel Sebestyén és Selymes tanárnő kíséretében.

Három óra múlva megérkeztünk Bécsbe, a városon belüli közlekedés kissé nehézkes volt a forgalom miatt.

Az állatkert egy temető mellett található, ami elég furcsa, de ez nem gátolt minket abban, hogy jól érezzük magunkat. A Bécsi Állatkert nagyobbnak tűnik a budapestinél, bár egy része még most is felújítás alatt áll. Mi a fönti bejárattól indultunk, ahonnan az állatokhoz egy erdei út vezetett lefelé. Először a kecskékkel találkoztunk, utána pedig sorra következtek az érdekesebbnél érdekesebb látnivalók. Igazi különlegességnek számít, hogy végre láthattunk koalát és pandát.
Az egyik panda éppen levelet rágcsált, a koalák közben jót aludtak.
Amikor megláttuk a pandát, nagyon meglepett minket, hogy milyen nagy. Körülbelül akkora, mint az ember, de jóval testesebb. A koala pedig olyan kicsi, hogy akár az ölünkben is elférne. Pingvineket is láttuk, akik nagyon kicsik és gyorsan úsznak.

Talán az egyik legrondább állat a hangyászsün, aminek hosszú és lapos a teste. A trópusi ház is igazán érdekes volt, mert ott a denevérek szabadon mozoghatnak, amikor mi odaértünk, akkor éppen csüngtek és pihentek. Volt egy külön kiépített barlang is, ahol szabadon röpködtek, és néhányunk fejére rá is szálltak, de aki nagyon félt, az nem lépett be a denevérek barlangjába.



Az állatkerti séta 4 órán át tartott, közben finomat ebédeltünk ott, a parkban, majd elindultunk haza.

Mindannyiunknak nagyon tetszett, és szívesen elmennénk újra, hogy megnézzük a gepárd etetését.
Köszönjük Markos Kristófnak a gyönyörű képeket!

 



Póti Eszter és Szopkó Luca 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése