2014. március 16., vasárnap

Projektnap



Nyelvek és kultúrák bűvöletében

 



A tavaszi project nap keretében, hasonlóan a pár évvel ezelőttihez, játékos feladatok formájában jártuk körül a különböző országok nyelvét, kultúráját. 


Vidám teremdíszítéssel indult a nap: egy-egy osztály az általa kiválasztott ország jellegzetességei alapján dekorálta ki termét másfél óra alatt, ehhez bármilyen segítség felhasználható volt. Főztünk olasz tésztát, készítettünk spanyol tapast, ittunk angol teát (tejjel…), megkóstoltuk a friss francia croissant, az „amerikai” teremből pedig Barack Obama elnök képe figyelt minket gyanakvóan.  Az elvárásokat messze felülmúló eredmények születtek, még az angol királynő is kimosolygott egy piros telefonfülkéből Monthy Python Repülő Cirkusza mellől. 


A teremdekoráció után a csapatok játékos versenyek formájában mérték össze nyelvi és kulturális tudásukat. Volt nyelvfelismerő verseny, filmcímfordítás, idegen szavak jelentésének kitalálása, brit és amerikai angol szókeresés; de velünk volt Mikes Kelemen is, akinek régies szövegét kellett értelmezni és mai szlengbe átírni. 
Nem a klasszikus értelemben vett nyelvtudás volt a fontos, hanem a helyzetfelismerés, az ötletesség és a gyorsaság. A vidám és szórakoztató délelőtt méltó befejezése a hatalmas mennyiségű pizza villámgyors elfogyasztása volt. Jól éreztük magunkat, várjuk a következő tematikus napot. Gratulálunk a csapatverseny győzteseinek, a Pandáknak, illetve a teremdekorációs verseny első helyezettjének, a 11. osztálynak.

Kertész Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése