2012. november 12., hétfő

Comenius projekt


Örömmel tudatjuk a Kedves Olvasóval, hogy iskolánk, a Pasaréti Gimnázium sikeresen pályázott az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás program alprogramjára, a Comenius Iskolai együttműködésekre. Ezt a programot Magyarországon a Tempus Közalapítvány koordinálja és felügyeli. Az elnyert összegből finanszírozhatók a két év során a külföldi utazások, valamint a projekt egyéb költségei.
A két éves nemzetközi projekt 2014-ig tart. Projektünk címe: „Not only language, but also culture”, amely az angol nyelv tanításának és tanulásának a különbségeire mutat rá, valamint a kulturális értékeinkre.
Partnereink spanyol-, olasz-, lengyel- és törökországi iskolák, akikkel a két év során egy közös projekten dolgozunk együtt. A munkanyelv, amelyet minden kommunikációs formában használunk az angol, így diákjainknak lehetősége van az angol nyelv gyakorlására tanórán kívül is.
Az első projekttalálkozón, Törökországban személyesen is megismerkedtek a projektben résztvevő diákok és tanárok, megbeszéltük a következő találkozók időpontját és helyét. E szerint a partneriskolák képviselői az októberi kütahyai találkozó után Budapestre utaznak március elején, majd május végén a spanyolországi Benidormban találkozunk. A következő tanév elején a lengyelországi Zabrzeba utazik a társaság, tavasszal pedig az olaszországi Maddaloniba.
Rengeteg élménnyel tértünk vissza Törökországból, ahol egy 5000 fős kisvárosban, Domaniçban lévő iskola vendégei voltunk egy héten keresztül. Olyan dolgokat láttunk és tapasztaltunk, amelyet turistaként ritkán lát az átlagember. Résztvevő diákjaink a továbbiakban ezen a blogon keresztül fogják megosztani saját élményeiket.
Szeretnénk, ha iskolánk tanulóiból minél többen résztvennének a nemzetközi együttműködésben, ettől fejlődne a kapcsolatteremtési- és tartási készségük, a nyelvi kompetenciájuk, az IKT használatuk és magabiztosabban képviselnék nemzeti értékeinket a sokszínű Európában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése