2012. október 28., vasárnap

Maraton


Maraton
Egy héttel a Történelmi Váltófutás után újabb versenyen vett részt a Pasaréti Gimnázium csapata. Október 7-én került megrendezésre a 27. Spar Budapest Maraton, amelyben iskolánk – bátran mondhatjuk, hogy immár a hagyományokat követve - egyéniben és csapatban is képviseltette magát.
Reggel fél tízkor, ideális időjárási körülmények között rajtolt el a mezőny a Hősök Teréről, majd Budapest legszebb részeit érintve ugyanide ért vissza bő négy óra múlva. Iskolánk váltójának első tagja Pintér Zsolt igazgató úr (földrajz, testnevelés) volt, aki egyéniben is teljesítette a távot, ráadásul saját csúcsát is megjavítva csak pár perccel lépte túl a 4 órát, ami minden amatőr futó álma. A csapat többi tagja az Ekiden futás szabályait követve a város különböző pontjain váltotta egymást, más-más távolságok megtétele után. Másodikként Majoros László tanár úr (matek, fizika) következett, akit a Rákóczi hídnál Lázár András tanár úr (történelem, földrajz) várt. Utolsó két futónk Kasza Krisztián (9. osztály) és Csurka Balázs (10. osztály) volt, így Balázs kiélvezhette mindazt, amit egy hosszutávfutó több száz szurkoló lelkes támogatása mellett az utolsó száz méteren átélhet. Szintén egyéniben futott Kertész Ferenc tanár úr is (angol nyelv), sajnos kissé elmaradva eddigi legjobb eredményétől. A váltócsapat négy óra nettó idő alatt teljesítette a 42 km-t, ez nagyon jó eredménynek számít.
Reméljük, jövőre ismét találkozunk ugyanitt, de előtte még novemberben futunk Siófokon egy félmaratont, áprilisban pedig nemzetközi színtéren, a jubileumi 30. bécsi maratonon is megmérettetjük magunkat.


Kertész Ferenc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése